Інвестиції в нерухомість популярні в будь-якій економічній ситуації. Такі вкладення в довгостроковій перспективі обіцяють високий дохід і фінансову стабільність. Одночасно ринок нерухомості – це зона певного ризику, де часто обертаються незаконні махінації. Тому без допомоги юриста купити нежитлове приміщення в Києві дуже складно. Розібратися в хитросплетіннях законодавства і тонкощів оформлення правовстановлюючих документів людині без відповідної освіти практично неможливо.

Як купити комерційну нерухомість

Перед покупкою необхідно визначитися з цілями використання об’єкта нерухомості. Якщо планується подальша здача в оренду, то офіс або приміщення під магазин будуть найкращими варіантами. Звернувшись до адміністрації бізнес- або торгових центрів, можна дізнатися про наявність вільних площ і умови покупки. На стадії оцінки об’єкта необхідно акцентувати увагу на таких критеріях:

  • Загальний стан. З’ясувати, чи зроблений капітальний або косметичний ремонт. Це особливо важливо для офісних і торгових площ.
  • Розвиненість інфраструктури. Для приміщень під склади необхідна наявність транспортної розв’язки, для ділових центрів – доступність під’їзних шляхів і т.д.
  • Інженерні комунікації. Для салону краси або медичного центру вкрай значимою є наявність централізованого водопостачання. Відсутність або наявність інтернету, системи опалення також істотно впливає на ціну.
Юрист по нерухомості

Досвід роботи в сфері нерухомості та консалтингу з 2015 року.

Контакти

м. Київ, Святошинський р-н.

[email protected] +38 (099) 554 31 13